Calatorie spirituala in Israel, 17 – 29 august 2013


 

 

Va invitam in luna august (17-29 august) sa porniti alaturi de noi intr-o calatorie unica, initiatica, in Israel. Pentru prima oara, vom putea vizita locuri ce pana acum nu au fost accesibile romanilor.

 

DE CE CU NOI?

*se vor vizita locuri unice, pe care niciun tur din Romania nu vi le poate oferi.

*ghidul local VORBITOR DE LIMBA ROMANA si insotitorul de grup va vor spune legende locale cunoscute doar de cei care locuiesc in Israel, legende ce s-au transmis prin traditia orala locuitorilor Orasului Sfant.

*aveti asigurata masa in regim demi-pensiune, astfel nu va veti face griji in privinta acesteia, ramanandu-va doar sa va bucurati de peisajele superbe.

*vom avea acces la liturghia de la Mormantul Sfant, unde cei ce doresc pot participa alaturi de insotitorul de grup in cateva dintre noptile pe care le vom petrece in Ierusalim.

*cat vom sta in Ierusalim vom locui in ORASUL VECHI (lucru unic pentru excursiile din Romania), despre care traditia locala spune ca cei care dorm aici primesc cate un inger in plus.

*vom vizita locuri militarizate si deci greu accesibile in general (pentru care avem nevoie de permisiune de la Ministerul de Interne israelian), locuri cum sunt celebrele subterane ale Ierusalimului unde se poate vedea orasul vechi construit de Irod cel Mare si pietrele sale ciclopice ce au fost aduse in oras printr-o tehnologie necunoscuta, asemanatore cu cea a construirii piramidelor si pe care cele mai moderne tehnologii nu le pot misca.

*vom fi aproape de Sfanta Sfintelor, altarul unde se pogora Duhul Sfant din Templul Vechi al Ierusalimului, un loc greu accesibil astazi, unde Maica Domnului a trait de mica si a fost hranita de ingeri pina la 13 ani.

* vom vizita mormantul lui Rachel, mama protectoare a tuturor celor ce cred in Sfanta Scriptura, si vom primi un talisman de protectie, celebrul fir rosu.

*vom putea da rugaciunea de Liturghie UNICA IN LUME specifica Sfantului Mormant, ce se face special pentru dumneavoastra si problemele dumneavoastra, rugaciune care va fi oficiata de 7 arhierei si care indeplineste orice dorinta.

*cei ce doresc vor putea sa-si comande talismane biblice autentice, EXCLUSIV prin intermediul insotitorului de grup (stiati ca numele si data nasterii corespund unui anumit pasaj din Biblie ce determina ceea ce trebuie sa implinim in viata?).

*vom avea acces la icoane la care publicul NU are acces si la locul unde este pastrata Sfinta Cruce autentica.

PROGRAMUL CALATORIEI:

 

Roman Catholic clergy men hold candles a17 august: plecare din ROMANIA. Cazare in Jerusalem. Scurta vizita a Orasului Vechi, slujba de noapte la Sfantul Mormant.

 

18 august: vizitarea obiectivelor crestin-ortodoxe din Ierusalim (locul nasterii Maicii Domnului, scaldatoarea Siloam, Via Dolorosa si altele), plecare spre muntele Tabor, unde vom participa la miracolul Schimbarii la Fata (sarbatoarea se tine conform calendarului vechi cu 13 zile intirziere), slujba de noapte pe Tabor, la manastirea greaca, iar dimineata se asista la miracolul invaluirii muntelui de norul sfant ce ascunde prezenta divina a lui Iisus.

 

Church of the Holy Sepulcher Jerusalem Israel19 august: Tabor, Capernaum (casa Sfantului Petru, casa in care a locuit Iisus),  Muntele Fericirilor, Tabgha, Nazaret, Cana Galileii, Biserica Sf. Apostoli, cazare Tiberias (marea Tiberiadei unde Iisus a pescuit impreuna cu apostolii) sau daca timpul ne permite in Jerusalem.

 

20 august:  vizita la Bethleem – Biserica Nasterii Domnului, Grota Laptelui, Campul Pastorilor, Sfantul Lazar, MORMANTUL LUI RACHEL, Manastirea Sf. Teodosie cel Mare (de unde putem lua ulei sfintit ce videca de cancer), Manastirea Sf. Sava cel Sfintit (cu celebrul izvor vindecator). Innoptam la Jerusalem.

 

21 august:  Hozeva – Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moastele Sf. Ioan Iacob de la Neamt, Pestera Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, Ierihon – Muntele Ispitirii, Manastirea Dudul lui Zaheu. Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan – YARDENIT- RITUALUL BOTEZULUI pentru cei ce vor sa-si afirme din nou credinta sau sa se vindece si sa se curate (este necesar sa veniti cu o camasa alba noua, pe care sa o folositi cand va cufundati in Iordan), intoarcere Jerusalem.

 

22 august: plecare spre TZFAT, orasul sfant la kabbalistilor, vizitarea obiectivelor spiritual. Innoptam acolo.

 

23 august: TZFAT, AKKO (orasul cruciatilor), HAIFA (gradinile suspendate Baha’i), LOD mormantul Sf. Gheorghe (unde se afla lanturile sale ce exorcizeaza), intoarcere la Jerusalem.

 

24 august: plecare spre Sinai, vizita Marea Moarta, Qumran (locul unde au fost descoperite manuscrisele gnostice), statuia Sarei, sotia lui Lot, cina, cazare Taba (granita cu Egiptul).

 

25 august:  vizitarea Manastirii greco – ortodoxa Sf. Ecatherina – cea mai veche manastire ortodoxa din lume; gropnita cu moastele Sf. Stefan Sinaitul, moastele facatoare de minuni ale Sfintei Ecatherina, Paraclisul  Sfantului Prooroc Moise, muzeul manastirii (cu celebra biblioteca ce cuprinde carti rarissime). Cina si cazare in manastirea St. Ecatherina.

 

26 august: dimineata in jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai – locul in care Moise a primit Tablele Legii pentru a asista la rasaritul unic de soare. Dupa micul dejun, intoarcere in Ierusalim – Israel.

Optional, se poate vizita Acvariul din Eilat, Marea Rosie.

 

subterane

27 august: vizita Ierusalim cu obiectivele sacre ebraice (orasul lui David, turnul lui David, Zidul Plangerii si alte obiective), apoi Ein Karem: Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul (unde se afla o pestera cu un lac in care orice femeie stearpa se imbaiaza, ramine insarcinata fiind binecuvintata de Sf. Elisabeta), Biserica Vizitarii (Intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta), Pestera in care a vietuit in pustie Sf. Ioan Botezatorul. Innoptam in Ierusalim.

 

28 august: participarea  la liturghia de dimineata si sarbatoarea ADORMIRII MAICII DOMNULUI a doua mare sarbatoare ortodoxa din Jerusalem, la biserica adormirii Maicii Domnului unde se afla icoanele facatoare de minuni ale Fecioarei si mormintele binecuvintate ale Sf. Iosif si ale parintilor Maicii Domnului, vizita la Muntele Maslinilor si manastirile de pe el. Program liber.

 

29 august: turul subteranelor din Ierusalim. Plecarea spre Romania.

 

PRETUL CALATORIEI ESTE 1650 EURO si cuprinde cazare, masa in regim demi -pensiune, transport avion, transport obiective cu autocarul agentiei, ghid local vorbitor de limba romana, insotitor de grup, transport Egipt la manastirea Sf. Ecatherina din Sinai si inapoi, transfer aeroport dus-intors.

 

AVANSUL de 650 de euro trebuie sa fie platit pana pe 20 mai, restul pana pe 10 iulie. La inscriere va rugam sa ne trimiteti o copie scanata dupa pasaport, pe emailul de mai jos.

 

Calatoria este realizata prin intermediul agentiei de turism Shukartravel (www.shukartravel.com).

 

Pentru INSCRIERI si in alte formatii ne puteti contacta telefonic la numarul 0733324215 sau la adresa de email ringsolomon@gmail.com.

 

OBSERVATII:

• Agentia tour operatoare poate schimba ordinea programului pe zile sau inlocui unele obiective din motive de securitate in functie de programul festivitatilor si posibilitatilor de participare.

• De asemenea, programul pe zile – ordinea vizitelor – poate fi modificat, cu pastrarea integrala a vizitelor mentionate în program.

• Orele plecare/sosire, pot suferi modificari nesemnificative.

• Ordinea cazarii va in functie de confirmarea disponibilitatii la hoteluri conform ofertei.

• Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala.

• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Agentia  nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii, ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata în afara granitelor Romaniei precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul israelian.

• In pretul biletului de avion este inclus transportul bagajelor, în limita a 20 kg/pasager, atat la dus cat si la intors (kg suplimentare se platesc conform tarifelor stabilite de companiile de zbor, minim 10 euro/kg)

• Categoria hotelurilor este cea atribuita de autoritatile locale.

• Shekelul nou este moneda oficiala a statului Israel si al statului Palestinian (impreuna cu dinarul iordanian). Un shekel nou valoreaza 100 de agorot noi.

• Recomandam sa aveti la dumneavoastra dolari americani.

• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti sau acordul legalizat la notariat al parintelui care nu-i insoteste. In cazul in acare adultul care-i insoteste nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.

• Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment. Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

• Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

• Distributia camerelor la hotel se face doar de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Sursa: www.shukartravel.com.