Invataturi si Initieri cu Dalai Lama, a 33-a Kalachakra, Tibet – Leh, 29 iun – 16 iul 2014


Stagiu de Invataturi si Initieri  cu Dalai Lama in Tibet – Leh, 29 iun – 16 iul 2014

Va invit la cea mai importanta initiere oferita de Dalai Lama, initierea Kalachakra.  Dalai Lama va sustine a 33-a Kalachakra in Tibet, in Leh – Ladakh ( numit si ” micul Tibet ”).

Aceast stagiu de initiere se va desfasura intre 29 iunie – 16 iulie 2014 si are ca scop intalnirea cu Dalai Lama si participarea la Invataturile si Initierile Kalachakra oferite de dansul in aceasta perioada. Pe langa acest program initiatic, vom lua contact cu splendorile din Ladakh, vom medita si vom vizita templele, manastirile si stupele tibetane din acasta zona de vis. Persoanele interesate de aceste locuri legendare sunt invitate sa vizioneze filmul Samsara, film realizat in Ladakh.
https://www.youtube.com/watch?v=qAB6Z4O4dVA

Program:

– 29 iunie, decolam din Bucuresti

– 30 iunie, ajungem in Delhi si luam avionul local pana in Leh

– 1 iulie, zi de relaxare si acomodare cu altitudinea ( aprox 3500 m ), scurta vizita in Leh

– 2 iulie, vizite la templele si manastirile din zona, participare la puja ( ritual religios tibetan )

– 3 iulie – 14 iulie, Invataturile si Initierile Kalachakra

– 15 iulie, zbor spre Delhi

– 16 iulie, intoarcerea acasa

Pretul acestui stadiu de Invataturi si Initieri este de 1600 euro + zborul local Delhi – Leh si retur ( pretul exact il aflam la cumpararea biletelor ). Acesta include toate serviciile: zborurile Bucuresti – Delhi si retur, Delhi – Leh si retur, cazarea, transportul local, initierile si invataturile, viza si asigurarea medicala.

Inscrierile incep pe 20 ianuarie si se vor incheia pe 3 februarie 2014.  Avand in vedere ca mii de oameni din toate colturile lumii vin la acest eveniment de exceptie, numarul de locuri este strict limitat!!!

Pentru inscriere se achita un avans de 800 euro la agentia de turism First Class International – Bucuresti. Pe data de 3 februarie 2014 vom avea intalnirea de cunoastere si discutii. Locatia si ora vor fi anuntate ulterior.
Pentru orice detalii va rog sa ma contactati telefonic sau pe emailul calatorii.initiatice@gmail.com.

Kalachakra în Leh, Ladakh, J & K, India, 3 – 14 iulie 2014

In primele trei zile ale programului initiatic Kalachakra, intre 3 si 5 iulie, Sfinția Sa Dalai Lama împreună cu călugării de la Mănăstirea Namgyal și lama seniori vor efectua ritualuri care pregătesc și consacra locul de desfășurare al evenimentului. Acestea includ rugăciuni, crearea de Mandale și alte practici. Între 6 și 8 iulie, Sanctitatea Sa va oferi o serie de învățături preliminare. Pe 9 iulie, ritualul  Kalachakra va fi efectuat de către călugării de la Mănăstirea Namgyal. Intre 10 si 13 iulie, Sanctitatea Sa Dalai Lama va conferi Inițierea Kalachakra. Pe 14 iulie se va desfasura o ceremonie de rugaciuni.

Prezentare Kalachakra

Cuvântul Kalachakra înseamnă cicluri de timp, iar sistemul Kalachakra prezintă trei astfel de cicluri – exterior, interior și alternativ.  Primele doua cicluri lucreaza cu timpul, asa cum il stim noi, in timp ce al treilea ciclu, cel alternativ, se refera la practicile care ne ajuta la eliberarea de primele doua cicluri.

Structurile de cicluri externe și interne sunt similare cu paralela dintre macrocosmos si microcosmos discutata în filozofia occidentală. Acest lucru înseamnă că aceleași legi care guvernează universul se referă, de asemenea, la atomi, la corpul și experiența noastră de viață.

Practicile celor trei cicluri alternative urmează această structură în așa fel încât să permită angajarea acestor forțe într-un mod eficient. O astfel de imitare este, de fapt, una dintre caracteristicile distinctive ale metodei de tantra anuttarayoga.

Notiunea de timp în budism  este definită ca o măsură a schimbării. De exemplu, o lună este măsura schimbării implicate, fie în exterior – ciclul Lunii in jurul pamantului, fie intern – trecerea unei femei de la o menstruatie la alta.  Astfel de modificări sunt ciclice, deși evenimentele din fiecare ciclu nu sunt complet identice. Pe plan extern, universul trece prin cicluri cosmice, astronomice, astrologice și istorice.

La nivel intern, organismul trece prin cicluri fiziologice, multe dintre ele fiind asociate cu cicluri mentale și emoționale. Mai mult, la fel ca și universul, omul trece prin renașteri.

În mod normal, trecerea timpului exercită un anume efect. Pe masura ce imbatranim, vederea noastră, auzul, memoria și puterea fizică slabesc treptat și, în cele din urmă, murim. Având în vedere atașamentul și confuzia despre cine suntem și cum suntem, luăm renașterea fără niciun control asupra procesului in sine sau asupra circumstanțelor, reinvatand de fiecare dată tot ceea ce știam înainte. Cum fiecare dintre viețile noastre se desfășoară de-a lungul timpului, potențialul karmic al acțiunilor noastre anterioare se coace lamomente astrologice, istorice, in cicluri de viață adecvate în diverse evenimente de experienta. Unele dintre acestea sunt plăcute, dar multe nu sunt. Se pare că avem totusi de ales, despre ceea ce se întâmplă în viață.

Pe scurt, ciclurile interne și externe de timp delimiteaza samsara – incontrolabila renaștere, plină de probleme și dificultăți. Aceste cicluri sunt conduse de impulsuri de energie, cunoscute în sistemul Kalachakra ca “vânt al karmei”. Karma este o forță intim legata de minte și apare din cauza unei confuzii cu privire la Realitate. Imaginandu-ne că noi, ceilalți și totul în jurul nostru există într-un mod anume în mintea noastră, vom acționa pe baza acestei confuzii cu atașament, mânie sau chiar nebunie.

Privire de ansamblu cu privire la Inițierea Kalachakra

Procesul de inițiere dureaza mai multe zile, prima zi fiind o ceremonie de pregătire, urmata de obicei de două sau trei zile de responsabilizare reală.

Cea mai importantă parte a procedurilor de initiere este refugiul, Bodhisattva și angajamentele tantrice.

Imputernicirea presupune o procedură complexă de a ne imagina pe noi înșine transformati într-o serie de zeitati speciale, care intră în mandala Kalachakra Buddha și care se confruntă cu o succesiune de purificări, treziri și consolidarea potențialului pentru succesul viitor în practică.

Mandala este un palat enorm multietajat, în și în jurul căruia sunt 722 de cifre, inclusiv un cuplu principal în centrul orașului. Maestrul care conferă initierea are abilitarea de a aparea in același timp in toate aceste cifre, nu doar in cele centrale. Astfel, pe parcursul procesului ne vizualizam  pe noi insine, pe profesorul nostru și împrejurimile noastre într -un mod special.

Etapele de inițiere sunt complexe. Dar, în cazul în care, ca un vas adecvat, luăm angajamentele spirituale cu sinceritate deplină și cu credință puternică, putem fi siguri că am primit împuternicirea si initierea.

Cu această bază asigurata, următorul pas este acela de a caută instruire în continuare și de a încerca, cât mai sincer posibil, să continuam călătoria pe calea completă de iluminare prezentata în Kalachakra Tantra.