Fondator


Va invitam in cea mai importanta si fascinanta calatorie a constiintei, calatoria initierii spirituale, calatoria ascensiunii spre Divin.

Initierea este procesul interior prin care constiinta noastra se transforma total si acceseaza Lumina, Pacea si Intelepciunea divina. Initierea este o renastere, mai bine spus adevarata nastere. Initierea face tranzitia de la cei care am fost, la cei ce putem fi, de la existenta limitata in corpul fizic la expansiunea in infinit, de la intuneric la Lumina. Initierea deschide in fata noastra intrarea in lumile superioare.

Cu toate ca fiecare clipa a vietii noastre este o calatorie si o initiere, exista momente aparte cand Lumina divina ne patrunde si constiinta noastra se inalta. Astfel de momente pot fi traite la invataturile si initierile marilor maestri spirituali, in meditatii la locuri sacre, in pelerinaje si in cautarea interioara. De aici si viziunea noastra de a organiza calatorii initiatice (stagii de invataturi si initieri), tabere spirituale si retrageri de meditatie.

La baza acestui concept sta intelepciunea milenara a Orientului: ”un profesor te invata, un maestru te transforma”. Am simtit si am observat (atat personal cat si in cadrul grupurilor organizate) ce inseamna o singura clipa de deschidere in prezenta unui mare maestru sau a unui loc sacru. O astfel de clipa de gratie poate echivala cu o viata de teorie sau cautari exterioare. Cu toate ca experientele interioare nu pot fi usor descrise in cuvinte, va invitam sa cititi relatarile participantilor.

Initiator

Lucian-Octavian Papuc

Despre mine… nu-mi place sa vorbesc despre mine. Consider ca semnificativ este sa simti si sa traiesti ce transmite o fiinta umana si nu descrierea sau CV-ul spiritual. Cu toate acestea, pentru cei care nu ma cunosc, stiu ca este necesara o scurta trecere in revista a trairilor si experientelor mele.

Am inceput cautarile spirituale de copil. Am avut prima experienta initiatica in jurul varstei de sapte ani, cand bunicul imi povestea despre infinitatea spatiului cosmic. Imi aduc aminte cu mare claritate ce am simtit atunci. Am trait o extindere a constiintei. Timpul si spatiul s-au dizolvat…

La scurt timp, am avut binecuvantarea sa am langa mine o alta ruda draga care a studiat meditatia transcedentala si practicile orientale si care mi-a fost ghid spiritual. El mi-a oferit primele indicatii si primele carti de spiritualitate. Cat de greu aveai atunci acces la informatie si la cunoasterea spirituala…

La finalul facultatii am aprofundat cautarea spirituala si sensul vietii practicand de mai multe ori pe zi meditatia si tehnici de respitratie constienta.

Am intalnit initiati romani precum: Ilie Cioara, Valeriu Popa, preotul Ghelasie de la manastirtea Frasinei, Francisc Maitreya etc. Preotul Ghelasie m-a initiat (atat fizic cat si in duh) in practicile isihasmului carpatin. Am ramas surprins ce deschidere spirituala avea acest preot… Puteai discuta deschis cu dansul despre practici orientale, isihasm atonit, mistica zalmoxiana. Am realizat ce asemanare este intre isihasmul carpatin si practicile tibetane.

In ultimii 12 ani, Orientul m-a chemat in cautarea intelepciunii si a desavarsirii. Astfel am avut Gratia Divina de a fi alaturi, de a medita si de a studia cu mari maestri contemporani orientali. De aici si menirea actuala, aceea ce a conduce cautatorii spirituali in aceste locuri de taina, pentru a intalni maestri autentici precum Dalai Lama, Karmapa, Komtrul Rinpoche etc. si pentru a medita in locuri sacre din India, Nepal si Tibet. (www.calatorii-initiatice.ro)

In urma stagiilor de invataturi cu marele maestru tibetan Karmapa am primit numele initiatic Jinpa Gyorme care inseamna “generozitate nelimitata”, generozitatea de a oferi neconditionat invataturi spirituale.

Pornind de la prima experienta de extindere a constiintei, din copilarie, si completand-o cu invataturile primite de la initiati romani precum si cu trairile si invataturile din stagiile de pregatire din Orient, am infiintat Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei, Institut care este deschis tuturor cautatorilor dornici de a experimenta natura noastra infinita, nelimitata. In cadrul acestui Institut organizez cursuri, seminarii, tabere de spiritualitate, stagii de invataturi si initieri in lumea Orientului. Prin programele Institutului doresc sa impartasesc invataturile pe care le-am primit precum si experientele acumulate de-a lungul cautarilor mele spirituale.

 

Agentia de turism prin care sunt organizate calatoriile initiatice :

FIRST CLASS INTERNATIONAL

Operata prin: I.I. GRIGORE ALEXANDRA CATALINA

ORC : F21/604/2009
CUI : 26332925

ING Bank
IBAN RON: RO08 INGB 0000 9999 0178 2269
IBAN EUR: RO29 INGB 0000 9999 0179 0330

Contact:
Tel: +40 21 312 21 31
0723780700