Egiptul Mistic – Incursiune in vechile ritualuri vindecatoare, 16 – 28 sept 2014


EGIPTUL MISTIC-O INCURSIUNE IN VECHILE RITUALURI VINDECATOARE ALE EGIPTULUI ANTIC
 Casa Gnostica ARYA MATA va invita intre 16 si 28 SEPTEMBRIE 2014 la o calatorie spirituala unica in care vom participa la ritualuri antice de vindecare egiptene.
SOSIRE-ZIUA 0
Sosirea la Cairo, seara (marti-16 septembrie). Ne intilnim cu reprezentantul agentiei din Egipt, si sintem condusi la hotel pentru cazare, cina si somn. Hotelul nostru de 4 stele Barcelo este un hotel modern, frumos amenajat, cu aer conditionat si cu piscina in aer liber.
ZIUA 1-PIRAMIDELE, SFINXUL SI CASA MAICII DOMNULUI
Dimineata(17 septembrie) vom lua micul dejun (bufet intre ora 7 si 10) si ne vom indrepta cu autobuzul cu aer conditionat catre faimoasele piramide din Giza, singurele minuni ale lumii antice ce au supravietuit. Optional vizita la muzeul barcii solare, obiect de putere, original, ce purta sufletul faraonului spre Am Duat-paradisul lumii de dincolo.
In Giza vom vizita si Sfinxul ce vegheaza desertul de mii de ani, apoi vom avea o vizita interesanta la o fabrica de uleiuri naturale, unde ne vor fi explicate vechile secrete ale egiptenilor antici, de vindecare cu ajutorul uleiurilor, florilor si plantelor, si corespondenta acestora cu cele 7 chakre.
Optional vizitam fabrica de cartuse-veche arta egipteana (numele faraonilor erau scrise artistic in aceste cartuse pt protectie).
Vom vizita in continuare partea crestina a orasului cu biserica Mar Girgis unde se afla instrumentele cu care sf Gheorghe a fost torturat, si care au calitatea de a exorciza si binecuvinta, unde vom face un mic ritual-de purificare(UNIC CU NOI), apoi biserica Abu Serge unde se afla casa in care Maica Domnului, Sf Iosif si Pruncul Iisus au stat (3 ani) cit timp au fost exilati in Egipt.
Sedinta de yoga egipteana la piscina in aer liber a hotelului.Cina si innoptam la hotel.
ZIUA 2-18 sept.–ASWAN-CROAZIERA NIL
Vom lua micul dejun la cutie pentru ca dimineata devreme vom zbura cu avionul la Aswan.
Ne cazam pe minunatul nostru vas de croaziera-Emilio-5 stele- unde vom fi intimpinati cu o bautura de bun venit.
Vom vizita(optional) cu salupa pe Nil satul nubian protejat de UNESCO cu minunatele sale case pictate, in interiorul carora satenii cresc crocodili-un vechi obicei egiptean- pentru protectie. Vom participa la o meditatie si vom putea sa ne pictam mainile (daca dorim) cu henna, pentru implinirea dorintelor.
Vizitarea pe camile a manastirii Sfintul Simeon, o uluitoare constructie din lut si piatra, unde sfintul Andrei Egipteanul a trait impreuna cu ascetii sai.
Ne intoarcem pe vas pentru prinz si odihna, apoi plecam cu salupa spre celebrul templu de la Philae cu altarele si coloanele sale misterioase, unul dintre cele mai sfinte temple din Egiptul antic, dedicat lui Isis si Osiris. In antichitate nici pasarile nu aveau voie sa zboare deasupra templului datorita sfinteniei sale. Meditatie de vindecare cu Imhotep, zeul medicinei si tamaduirii.
Seara optional spectacol de sunet si lumina la Philae.
Cinam si dormim pe vas.
ZIUA 3-19 sept.-ABU SIMBEL-KOM OMBO
Vom lua micul dejun cu noi la pachet, pentru a ne indrepta foarte devreme (ora 3) spre Abu Simbel unde vom vedea celebrul templu al lui Nefertari dedicat lui Hathor, si pe cel al lui Ramses al 2lea. Ne intoarcem pe vas pt prinz, apoi dupa amiaza vom vizita templul lui Sobek din Kom Ombo, anticul templu dublu ptolomaic, unicul din Egipt dedicat lui Sobek, zeul creator al lumii si unul dintre zeii fertilitatii si ai protectiei. Meditatie de vindecare si protectie.
Seara sedinta de yoga egipteana pentru cei ce doresc. Cina si innoptam pe vas.
ZIUA 4-20 sept.-ESNA-LUXOR-EDFU
Mic dejun apoi vizitam Esna cu templul lui Khnum(zeul ce a creeat omenirea din lut, conform credintei egiptene), si templul lui Horus din Edfu-unul dintre cele mai sacre locuri de cult-purtati de carute cu cai, ca in Egiptul antic. Dejun pe vas, apoi ne indreptam spre orasul Luxor unde vom vizita seara magnificul templu al lui Ramses al 2lea si moscheea lui Abu el Haggag un mare sfint si vindecator sufit.  Petrecere egipteana cu Galabia.
Cina si innoptam pe vas.
ZIUA 5-21 sept.-KARNAK-SEKHMET-VALEA REGINELOR
Micul dejun la bord, apoi vom vizita templul antic din KARNAK cu templul lui Amun si uluitorul muzeu in aer liber. Ritual special pentru indeplinirea dorintelor. Cei ce doresc-optional(70 euro per grup)- vor vizita si uluitoarea capela a zeitei Sekhmet, unde vom face o meditatie antica de vindecare si protectie. Acesta este unul dintre siturile inititatice cele mai importante din Egiptul antic, care este ACTIVAT.
Mai departe vom vizita Valea Reginelor cu mormintele sale excelent pastrate, si daca avem timp, optional Valea Regilor.
Vizitarea fabricii de alabastru si ne intoarcem pe vas.
Show de dans egiptean tanoura. Acesta este un dans sufit de unire cu divinitatea, asemanator celor ale dervisilor rotitori, specific Egiptului.
Cina si innoptam pe vas
ZIUA 6-22 sept.-ABYDOS-TEMPLUL LUI SETI 1, OSIRION
Mic dejun pe vas, apoi ne indreptam spre uluitorul templu al lui Hathor de la Dendera, unde impreuna cu ghidul nostru initiat vom vizita camerele subterane secrete folosite in vechime de preotii egipteni pentru ritualuri, aceleasi ritualuri pe care le vom face si noi. UNIC CU NOI!!!Aceste locuri sint interzis de vizitat si foarte putina lume stie de existenta lor.
 Ne indreptam sper Abydos in autobuz cu aer conditionat.
Incepem CELE 3 ZILE DE RITUALURI DE VINDECARE IN ABYDOS.
Dejun in hotel. Sedinta de vindecare si purificare prin ingroparea in nisip si ingerarea unor ceaiuri de plante specifice.
Cina si apoi meditatie pe acoperisul hotelului cu energia nocturna a cerului, lunii si stelelor.
RITUAL SUFIT/SHAMANIC ZAAR (OPTIONAL-170 euro pt tot grupul)-UNIC CU NOI-ACEST RITUAL ESTE DE OBICEI INTERZIS CELOR DIN AFARA COMUNITATII NON ISLAMICE
ZIUA 7-23 sept.-OSIRION-TEMPLUL LUI SETI 1-Vizitarea templului lui Seti1 si a Osirion-ului-locul sacru unde, asa cum spune legenda, capul lui Osiris este ingropat, unul dintre cele mai importante situri egiptene pentru renastere si vindecare, inca ACTIV.Meditatie de vindecare.
Dejun in hotel. Sedinta de vindecare si purificare prin ingroparea in nisip si ingerarea unor ceaiuri de plante specifice. Sedinta de yoga egipteana.
Cina si apoi meditatie pe acoperisul hotelului cu energia nocturna a cerului, lunii si stelelor.
ZIUA 8-24 sept.-ABYDOS, TEMPLUL LUI RAMSES
Mic dejun la hotel, apoi vizitarea templului lui Ramses al 2lea si meditatie pentru aducerea/cresterea puterii personale in templu.
Prinz la hotel, apoi vizitam Kom Al Sultan(templul lui Khont Amenti), manastirea sf. Damian(construita in 1306) si Schunet el-Zebib, complex funerar vechi de 5000 de ani!!!
Sedinta de vindecare prin ingroparea in nisip si ceaiuri.
Sedinta de yoga egipteana.
Cina si ZAAR optional
ZIUA 9- 25 sept-ABYDOS
Mic dejun si vizitarea templelor din zona pentru meditatii de incheiere.
Dejun, dupa care vom vizita mormintul lui Omm Sety si piramida din desertul de la Abydos.
Sedinta de vindecare prin ingropare in nisip si ceaiuri.
Optional-masaj cu uleiuri naturale de plante, 25 euro pe sedinta, sedinte de vindecare cu cristale-50 euro pe sedinta (include si un cristal personalizat)
Ne intoarcem cu autocarul cu aer conditionat la aeroportul din Luxor si zburam inapoi spre Cairo. Cina si innoptam la Cairo.
ZIUA 10-26 sept-TEL EL AMARNA
Mic dejun si plecare spre Tel Amarna unde vom vizita celebrul site cu ruinele faimosului oras al faraonului Akhenaton, cel ce a incercat sa introduca pentru prima data in lumea antica religia monoteista. Vom vizita mormintele fetelor si demnitarilor inruditi cu neobisnuitul faraon, si vom medita in orasul parasit. Acest site are una dintre cele mai puternice energii de pe planeta, si este inca ACTIV!
Ne intoarcem cu autobuzul cu aer conditionat la Cairo si ne cazam la hotel unde vom lua cina si vom innopta.
Sedinta de yoga egipteana pt cei ce doresc.
ZIUA 11-27 sept-SAKKARA, SERAPEUM SI MEMPHIS
Dupa ce luam micul dejun la hotel, ne indreptam catre piramida in trepte a lui Djoser de la Saqqara(cea mai veche piramida in piatra din Egipt), si anticul spital ce functiona linga piramida.
 RITUAL DE VINDECARE SI INTINERIRE-UNIC CU NOI. Acest ritual unic era dedicat in exclusivitate faraonului.
Vom vizita Serapeum-ul situl sacru preotilor egipteni ce se initiau aici in tainele reinvierii sufletului. Vom face o meditatie pentru ca sufletul nostru sa fie purificat si pentru a ne aduce inapoi bucatile de suflet pierdute in timpul socurilor sau suferintei.
Vom vizita mai departe Piramida lui Unas, Piramida Rosie si cea Curbata din zona. Meditatie acustica la piramida din Dashur-loc unde se savirseau ritualuri pentru implinirea dorintelor.
Optional vizita la Memphis.
Dupa amiaza vom vizita celebrul bazar Khan el Khalili si moscheea Al Huseini.
Seara optional show cu celebrele dansuri sufite(sema) si belly dance.
Ne intoarcem la hotel pentru dus si odihna si noaptea ne indreptam spre aeroport de unde vom pleca spre Romania la ora 4 dimineata pe 28 sept.
CE ESTE ZAAR?
Zaar este un ritual antic specific zonei nord africane, cu elemente shamanice ce s-au combinat in timp cu practici sufite. Ritualul este muzical, iar participantii incep sa danseze odata cu ritmul specific ce ii caracterizeaza. Scopul este vindecarea, exorcizarea si impacarea cu spiritele ce ne inconjoara inca de la nastere. Datorita rugaciunilor membrilor initiati ai trupei, pe rind sint invitate cele 7 tipuri de spirite benefice ce ne vor asista in atingerea telurilor in viata. Aceste spirite locuiesc linga noi ORICUM de la nastere, dar contactul direct cu ele are un efect benefic. La inceput vom fi binecuvintati cu rugaciuni si purificati cu tamaie, apoi ne vom imbraca intr-o haina rituala alba, noua, lucrata special pentru fiecare in parte si vom fi chemati sa intram in aria sacra. Cind muzica incepe, vom asculta ritmurile, si daca vom simti nevoia sa dansam, vom incepe sa o facem, liberi. Ritmul pe care am dansat reprezinta diagnosticul care este facut de femeia initiata(Shaykha) ce conduce ritualul, iar apoi in functie de acesta vor fi prescrise remedii in domeniul din viata in care nu ne merge bine, sau care ar putea fi imbunatatit.
ACEST RITUAL ESTE INTERZIS STRAINILOR, deci este o mare binecuvintare ca putem participa la el. CEI CE DORESC SA PARTICIPE TREBUIE SA ANUNTE DINAINTE PENTRU A LI SE CONFECTIONA MANTIA DE CEREMONIE(Inclus in pretul ritualului)
CINE A FOST OMM SETY
Dorothy Eady s-a nascut in Anglia victoriana, iar la virsta de 3 ani, in urma unui accident in care a fost declarata moarta pt 2 ore, a renascut ca Omm Sety, incarnarea unei preotese egiptene de la templul lui Osiris din Abydos. Ulterior a lucrat impreuna cu celebrul egiptologist A. E. Wallis Budge pe care de multe ori il corecta in traducerile sale din limba egipteana veche. A fost capabila sa isi reaminteasca vechi ritualuri egiptene de templu, si multe amanunte au fost mai tirziu coroborate cu cercetari arheologice, considerindu-se a fi corecte.
Gazda noastra din Abydos este urmasul celui mai bun prieten si ucenic al lui Omm Sety(care si-a trait majoritatea vietii la Abydos), de la care a invatat multe din practicile sale antice ce au fost chiar descoperite ulterior pe papirusuri.
PRETUL EXCURSIEI ESTE DE 1650 euro PT UN GRUP DE 20 PERSOANE.
PRETUL INCLUDE avionul, transferul de la si spre hotel cu autobuzul cu aer conditionat, calatorie cu avionul in Egipt Cairo-Aswan, intoarcerea cu avionul Luxor-Cairo, calatorie cu autobuz cu aer conditionat spre Abu Simbel, calatoria cu trasura in El Menya, croaziera de 4 zile pe Nil, BACSISURILE OBLIGATORII de 50 euro/persoana ce reprezinta salariile soferilor subcontractati, petrecerea cu Galabya de pe vas, dansul tamboura de pe croaziera, 3 mese pe zi in timpul croazierei pe Nil si a cazarii la Abydos(2 in rest, iar la prinz snacks-uri), o sticla de 1/2 l apa pe zi, cazarea la hotel de 4 stele, 5 sedinte de yoga egipteana, sedintele de vindecare cu nisip si ceaiurile de plante din Abydos, meditatiile din Abydos, meditatiile la situri, intrarea la majoritatea siturilor/templelor, ghid si conducator de grup PLUS ghizi initiati la Dendera si Abydos.
NU SINT INCLUSE Optionalele:
Satul nubian-20 euro
Show optional de muzica si sunet de la Philae-35 euro/persoana
Show optional pe Nil in ultima seara-35 euro/persoana
Capela lui Sekhmet la Karnak-7 euro/persoana(minim 10 persoane intra)
Vizitare Memphis-17 euro
Intrarea pt templele de la Abu Simbel-12 euro
Masaje cu uleiuri sacre-25 euro
ZAAR-170 euro pt tot grupul
Alte servicii dorite
Caracteristici speciale ale acestei calatorii initiatice:
Veti participa la ritualuri de vindecare ce sint interzise turistilor, vom avea acces la situri care de obicei sint inchise, vom partipa la sedinte de yoga egipteana – o arta necunoscuta in Europa, si vom medita conform practicilor antice ce s-au pastrat doar in anumite case initiatice. Vom beneficia de sedinte de vindecare in nisip, o veche arta de vindecare egipteana si de tehnicile transmise de Omm Sety.
Conducator de grup este Talia Hammad, care locuind peste 12 ani in Orientul Apropiat a avut acces la practici ezoterice specifice zonei direct de la initiati. Avind o experienta de peste 20 de ani in tehnici shamanice, sufite, si kabbalistice interzise occidentalior, va lucra cu dvs o parte din meditatii si yoga egipteana.
IMPORTANT DE STIUT
SECURITATEA VA FI MAXIMA SI ASIGURATA DE POLITIA EGIPTEANA DACA ESTE NEVOIE. NU VOM INTRA DECIT IN LOCURI ASIGURATE DE OFICIALI.
Vremea in septembrie-octombrie este BUNA in EGIPT, datorita temperaturii medii de 28-30 grade.
Este bine sa avem la noi o pereche de pantofi de sport inchisi, haine decente, din materiale naturale, si un acoperamint de cap pentru femei.
Zilnic este indicat sa bem 2 litri de apa, pentru a ne pastra hidratarea organismului.
Trebuie sa avem la noi o mini trusa de prim ajutor ce sa cuprinda lotiune impotriva soarelui cu SPF ridicat, plasturi pt rani, aspirina impotriva racelilor sau insolatiei, o folie de antibiotic, o folie de Furazolidon sau alt medicament impotriva diareei, Emetiral pt cei ce au rau de masina, spray impotriva tintarilor, medicamente impotriva alergiei daca sinteti alergici la praf sau altceva, lotiune dezinfectanta, servetele umede.
HOTEL BARCELO-http://www.barcelo.com/BarceloHotels/en_GB/hotels/Egypt/Cairo/hotel-barcelo-cairo-pyramids/general-description.aspx
EMILIO CRUISE-http://www.emiliotravel.com/cruise/gallery.htm
AGENTIA BADAWYIA (partenera noastra din Egipt si cea care va emite facturile)-http://www.badawiya.com/
Contact:
LUCIAN-Tel-0729032755  Email-calatorii.initiatice@gmail.com
TALIA-Email-cybershamans@gmail.com
AVANSUL in valoare de 650 euro se poate plati pina pe 31 iulie 2014.
Completarea pina pe 1 septembrie.
OBSERVATII:
• Agentia tour operatoare poate schimba ordinea programului pe zile sau inlocui unele obiective din motive de securitate in functie de programul festivitatilor si posibilitatilor de participare.
• De asemenea, programul pe zile – ordinea vizitelor – poate fi modificat, cu pastrarea integrala a vizitelor mentionate în program.
• Orele plecare/sosire, pot suferi modificari nesemnificative.
• Ordinea cazarii va in functie de confirmarea disponibilitatii la hoteluri conform ofertei.
• Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala.
• Categoria hotelurilor este cea atribuita de autoritatile locale.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti sau acordul legalizat la notariat al parintelui care nu-i insoteste. In cazul in acare adultul care-i insoteste nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
• Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment. Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
• Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective/de securitate ce pot interveni in timpul excursiei.
• Distributia camerelor la hotel se face doar de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.